6 B2B videó marketing tipp I.

6 B2B videó marketing tipp I.

Ebben az első bejegyzésemben, csakúgy, mint a következőkben, a tények mellett leginkább a saját, több, mint tíz éves, a piacon szerzett videós/filmes és fotós tapasztalataimra támaszkodom.

A videó magketing trendek is folyamatosan változnak, ahogy ez a marketing eszköz egyre több iparágba épül be elengedhetetlen elemként.

Mindig akad valami új, amit lehet tesztelgetni, de egy dolog biztos, így vagy úgy, a videó még igen sokáig az egyik fő marketing eszköz marad.

Nézzük, manapság mi az, ami a leginkább beválhat, ha a B2B szektorban akarjuk a legtöbbet kihozni belőle.

1.

Ha foglalkoztat a videó marketing, akkor tudod, hogy ez lehet szórakosztató, informatív, oktató… nem folytatom, de azt tudtad, hogy egyben hihetetlenül döntést befolyásoló is?

Például nálunk, a visualproduction.hu-nál, az ügyfeleink közel 70%-a állította, hogy látta az egyik (vagy több) videónkat és az alapján választotta a mi szolgáltatásunkat.

Ez nem is annyira meglepő, hiszen egy videó sokkal több információt képes átadni és sokkal nagyobb bizalmat kelt az emberekben, mint mondjuk egy fotó.

Persze a fotót sem szabad leírni, annak is megvannak a maga előnyei, de arról majd máskor.

Tipp

Ahhoz, hogy igazán működjön a videó, úgy készítsd el, hogy az kifejezetten a célközönséged érdeklődését célozza meg, fókuszáljon valamilyen problémájának a megoldására és mindenképp alkalmazd az összes marketing csatornádon, valamint építsd be a kampányaidba, mint fő vagy kiegészítő elemként.

2.

Az emberek nagy része már emberekre és nem márkákra, cégekre figyel inkább. Sok esetben hatásos, ha valós emberektől kapják az információt a vállalkozásodról, vagyis az ügyfeleidtől.

Tipp

2018-ban eddig a vállalkozások 37%-a készített olyan videót, amiben az ügyfelek a főszereplők és bejött nekik.

Miért ne próbálnád ki?

Lehet az egy egyszerű kérdezz-felelek vagy egy vélemény/ajánló videó, ahol néhány ügyfeled elmondja miért a Te vállalkozásodat választotta, mivel elégedett, miben nyújtasz mást, mint a többiek…

Persze itt ügyelni kell arra, hogy a videóban szereplő tényleg valós ügyfél legyen és ne valami betanított, a vállalkozást fényező valaki, mert az tuti, hogy az első pillanatban lesüt az egészről.

3.

Na, ez meglepő lesz!

A legfrisebb felmérések alapján (mi is így tapasztaljuk), a céges videók 89%-át asztali számítógépről vagy laptopról nézik az emberek, míg csak 11%-át mobilról.

Folyton arról lehet olvasni különböző marketinges oldalakon, hogy manapság már minden tartalmat optimalizáljunk mobilra.

Ez sok esetben igaz, de amikor üzleti dolgokról van szó, nem igazán állja meg a helyét.

Valahol ez logikus is a B2B videók esetében, hiszen a legtöbb tulajdonos, cégvezető… nem valószínű, hogy munkaidőben a mobilján nézegetne videókat, ha már ott van előtte egy rendes monitor.

Tipp

A megoldás “egyszerű”!

Készítsd el (de inkább bízd profira) a videót Full HD-ban, hogy jól nézzen ki nagy monitoron, majd abból készíts egy másik verziót, ami jól mutat mobilon is. Fordított sorrendben ez nem működik!

Mi például már egy ideje minden ügyfelünknek kapásból két verzióban készítjük el a videóját, persze felár nélkül.

A két verzió: 16:9 Full HD vagy 4K asztali géphez, TV-hez… és egy 1:1 1080x1080 főleg Instagramra, de a Facebookon is nyerő.

Ha szeretnéd felpörgetni vállalkozásod a közösségi médiában, írj bátran és kérd ajánlatunkat ITT.

Akár a teljes havi posztjaidat megoldjuk, legyen az fotó, videó vagy animáció.

Nézz körül nálunk itt is:

Instagram: VP Insta

Facebook: VP Face

Beszéljünk az együttműködésről

Ajánlatkérés