Miért tudjuk száz százalékban tartani a határidőket és miért vagyunk a legjobb ár/érték arányban a piacon?

Mert mindent saját magunk csinálunk, így tudjuk biztosítani az „egyablakos ügyintézést”, a kompromisszum-mentes minőséget, a félreértések elkerülését, és a határidőkért egyes-egyedül mi felelünk: nem dolgozunk alvállalkozókkal.

A forgatókönyvírástól a forgatáson át az utómunkákig.


Nálunk egy kézben mindent megkapsz, nem kell külön-külön megoldást keresned a vágásra, a 3D effektekre, vagy a hang utómunkákra. Generál-kivitelezők vagyunk, akikkel kényelmesen intézheted az ügyeid, egy emberrel tartva mindvégig a kapcsolatot, aki minden munkafolyamattal képben van.

Ez sokkal hatékonyabb, mint az a piaci gyakorlat, ami szerint kiadják a különböző munkákat szabadúszóknak: tapasztalataink szerint így az ellenőrizhetőség nagymértékben csökken, a határidők jellemzően elcsúsznak, és ami talán a legrosszabb: a Te elképzelésed sem sikerül maradéktalanul megvalósítani, mert amit elmondasz a „fővállalkozónak”, az már jelentősen torzul, vagy átadásra sem kerül egy szinttel lejjebb.

Ilyenkor aztán megy az egymásra mutogatás, a sajnálkozás, a vállvonogatás, Te pedig nem azt kapod a pénzedért, amit jogosan elvárhatnál.

Nem javasoljuk, hogy ilyen megoldást válassz – mi sem véletlenül dolgozunk így, kilenc év céges tapasztalatával a hátunk mögött. Tudjuk, mi működik, és miért vállalunk felelősséget.

Hogyan készül egy profi film? Nézz be a színfalak mögé!

Vegyünk példának egy egyszerű, 3 perces PR-filmet, amit Veled, vagy céged valamelyik munkatársával forgatunk le, előre egyeztetett elképzelések alapján, külsős helyszínen.


A projekt előmunkái:

Jellemzően 80-100 óra időigényt jelent.

Egy részletes terepszemlével kezdünk. Megbeszéljük az elképzeléseid, és ötleteket teszünk hozzá. Felmérjük a forgatási helyszínt, az alkalmazandó technikát, világítást, megoldásokat.

Második lépésben Veled közösen áttekintjük a projektet. Kidolgozzuk a vizuális koncepciót, mit, hogyan szeretnél látni, mit javaslunk Neked szakmai szemmel, mi a célja a filmnek, és azt hogyan lehet elérni. Ki a célpiac, milyen legyen a hangvétel, mit emeljünk ki benne és miként. Elkészítjük a forgatókönyvet, részletesen leírjuk, mi fog történni és hogyan.

A forgatási nap:

Maga a forgatás jellemzően 8-15 óra, de akár 24 is lehet. Kimegyünk a helyszínre, telepítjük a technikát, elvégezzük a terepmunkát és levonulunk – következik a legizgalmasabb rész, az utómunkáink.

Utómunkálatok:

Az utómunkálatok a musztereléssel és elővágással kezdődnek. Kiválasztjuk a megfelelő jeleneteket, amelyek művészileg, technikailag és a kívánt hatás szempontjából a legjobban sikerültek, és megfelelő sorrendbe állítjuk őket.

Az utómunkálatok minden fázisában konzultálunk Veled, hogy valóban a kívánt eredményt kapd végül – a technika, a művészet és az eszközök a mi asztalunk, a Tiéd pedig, hogy elmond, mit szeretnél másképp látni, vagy mit változtassunk az anyagon.

Ezt a munkát kell a legnagyobb körültekintéssel elvégezni – egy jó nyersanyagból is lehet rossz filmet vágni, ha itt nem megfelelő a szakértelem. Az elővágott film jellemzően még 20-30%-al hosszabb a ténylegesnél – nincsenek végleges hosszukra vágva a snittek, csak sorba vannak állítva, az animációk, effektusok csak jelzésértékkel szerepelnek.

Innen már látszik a film íve, dramaturgiája, és a megfelelő arányok érezhetők.

Ezt követően készülnek el a bevezető és lezáró animációk, jellemzően a céges logo felhasználásával, modellezésével.

A tényleges vágás a következő lépés: a jelenetek, snittek elnyerik tényleges hosszukat, meghatározásra kerülnek a vágópontok. A megfelelő hatású képváltások, a dramaturgia értő követése, lassítások, gyorsítások, zenei effektek itt kerülnek meghatározásra és kivitelezésre.

A vágást követi az alap színkorrekció, és a fényelés. Ennek során az esetlegesen túl sötét, túl világos, vagy nem megfelelő színhatású jelenetek digitális technológiával kijavításra kerülnek.

Egy kis mese: emlékszel, amikor a Gyűrűk urában Boromir haldoklik? (ha nem, itt megnézheted - https://www.youtube.com/watch?v=9skYkQfAwus ). A színész arcából digitális fényeléssel fokozatosan vonták ki a színt – érdemes megnézned, mire képes ez a technika.

Az utómunkák során készülnek el a vizuális effektek, amelyek nagyban befolyásolják a végső látványvilágot.

A háromdimenziós animációk, szereplők, figurák megalkotása egyszerre szobrászat, festészet, fotózás és filmkészítés – mindezt úgy, hogy az alkotó nem tudja megérinteni alkotását, hiszen az csak a képernyőn létezik.

Miután minden effekt a helyére került, következik a végső összeállítás, majd a mozihatás elérése – a cinematic color grading, mozihatású fényelés.

Már csak a hang utómunkák maradtak hátra, mielőtt kijátsszuk (rendereljük), lemezre írjuk, és átadjuk Neked a kész művet – a hangokat keverni, masterelni, effektezni, vagy éppen torzítani kellhet attól függően, milyen hatást akarunk elérni velük.

Profi technika, alapos munka, mozi minőség – ezt kapod tőlünk. Miért válassz minket?

Mert profik vagyunk abban, amit csinálunk, ugyanúgy, ahogy Te is.


Nézd meg referenciáinkat mp4 full HD formátumban itt!

 • A legmagasabb színvonalú technikai háttérrel dolgozunk
 • Kreatív ötleteket és tapasztalatot teszünk hozzá elképzeléseidhez
 • Valamennyi mozgó-és állóképes műfajban dolgozunk – teljes körű megoldást kínálva
 • Száz százalékban tartjuk a megbeszélt határidőket, és erre garanciát is vállalunk
 • Mindent saját erőforrásból oldunk meg – nem használunk alvállalkozókat
 • A piacon a legjobb ár/érték arányban vagyunk – állunk elébe a versenynek
 • 9 éves cégünk a legjobb kreatív szakemberekből áll, akik szenvedéllyel és lelkesedéssel végzik a munkájukat
 • Teljes mértékben magyar tulajdonú, átlátható, tisztességes vállalkozás vagyunk, akikre hosszú távon számíthatsz
 • …és van egy speciális munkamódszerünk, ami olyan, mint a séfek titkos receptje – egyedi ízvilágú hozzáadott érték a projektedhez!

Cégünk vezetője, Felföldi Gábor operatőr, rendező, fényelő 2007-ben az igényes filmkészítés zálogaként alapította meg vállalkozását – és működteti a mai napig.

Neked miben segíthetünk?

 • Egy ütős imázsfilmre lenne szükséged, ami elegánsan bemutatja a vonzó hangulatot, és elülteti a megfelelő gondolatot a célközönséged fejében?

 • Egy hatékony reklámfilmmel lendítenéd fel új terméked, vállalkozásod?
 • Van egy komoly témád, amihez méltó dokumentumfilmet szeretnél?
 • Igényes cégbemutató filmet szeretnél, ami bárhol megállja a helyét a világban?
 • Zenész vagy, és olyan videoklipet szeretnél, amit a rajongóid örökre megjegyeznek?
 • Vizuális effektekkel szeretnéd feldobni filmed, játékprogramod?

Jó helyen jársz.

Nálunk minden projekt izgalmas kihívás, egyedi gondolatokkal és natív kreativitással kiszolgálva.

Ha szeretnél kitűnni – és nem Nintendo-effektusra vágysz – keress Bennünket és beszélgessünk az ötletedről!

Hogyan dolgozhatsz velünk? Mi fog történni a közös munka során?

Először is beszélgetünk. Megbeszéljük, mik az elképzeléseid:


 • Mi a film célja
 • Milyen költségvetéssel rendelkezel
 • Milyen határidővel kell elkészülnie
 • Kiknek szól
 • Milyen csatornákon akarod elsősorban használni (internet, televízió, egyéb)
 • Legyenek-e benne szereplők, és ha igen, kik
  van-e vázlatos elképzelésed a forgatókönyvre
 • Mennyi ideig tartson
 • Hol legyen a forgatás és mikor
 • Milyen különleges körülményeket kell figyelembe venni (például világosítás, hangulat, mi nem hangozhat el semmiképp)

…és még megannyi kérdést. Ezt követően kapsz tőlünk egy részletes árajánlatot és egy tervet, amit ha elfogadsz, munkához látunk.
Az egyeztetés a munkavégzés alatt is folyamatos, hogy minden a Te elképzeléseid szerint történjen – mi vagyunk az idegenvezetőid a filmes lehetőségek világában.

Beszéljünk az együttműködésről

Ajánlatkérés