6 B2B videó marketing tipp II.

6 B2B videó marketing tipp II.

4.

Amikor elkészítesz egy videót, akkor jön az agyrém, hogy mikor is posztold, melyik az az időpont, amikor a legtöbb emberhez eljut.

Tapasztalataink szerint, a promóciós (üzleti) videóink kb. 55%-át kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken, munkaidőben nézik meg.

Persze ez egyáltalán nem biztos, hogy a Te vállalkozásodra is igaz lehet.

Tipp

Erről rengeteget lehet hallani, szinte mindenki mást mond, de egy biztos, ismerned kell a célközönséged szokásait, tudnod kell, zömében mikor vannak a neten.

Ezt csak rengeteg teszteléssel tudod felmérni, sokáig tart, de megéri.

Amikor már tudod, milyen időpontokban ér el a legtöbb emberhez a posztod, akkor érdemes kipróbálnod, hogy egy teljesen más időpontban is posztolsz, amikor kisebb az esélye annak, hogy az újonnan feltöltött videód teljesen elvegyül a konkurenciáid posztjai között.

5.

Számít a hossz!

Minden esetben lényeges,hogy milyen hosszú egy videó, de a felmérések alapján, az üzleti videók 75%-a akkor éri el a célját, ha maximum 2 perces, de inkább rövidebb.

Tipp

Ne akarj mindent belezsúfolni egy videóba, inkább készíts több rövidet, a hatás is nagyobb lesz.

Például, nemrég készítettünk a mórahalmi Homoki Lodge-nak egy több, mint 4 perces imázsfilmet, ami akár jó is lehet a honlapon, de a közösségi médiában már elég kicsi az esélye, hogy valaki is végignézze.

Az egésznek a vége az lett, hogy javasoltuk a tulajdonosoknak, bontsuk szét kategóriákra (lovaglás, íjászat, masszázs…), így lett belőle 8db kisfilm, ami már sikeres is lett.

6.

Még egy kicsit a hosszról.

A Vidyad kimutatása alapján, a 30 perc környéki vagy annál hosszabb videókat (üzleti videókról van szó), csupán a nézők 14%-a nézi végig. Viszont egy 90 másodperces vagy annál rövidebb videó esetében már 59% a végignézési arány.

Tehát elég egyszerű, minél rövidebb és lényegretörőbb a videód, annál nagyobb az esélye, hogy végig is fogják nézni.

Tipp

Mivel azt már tudjuk, nem túl nagy a valószínűsége annak, hogy végig fogják nézni a videódat, ezért érdemes a legfontosabb üzenetet vagy amivel meg tudod ragadni a figyelmüket már rögtön a videó elejére tenni, például lehet ez rögtön a CTA (Call to action) , ahelyett, hogy szokásos módon a végére tennéd.

Ha szeretnéd felpörgetni vállalkozásod a közösségi médiában, írj bátran és kérd ajánlatunkat ITT.

Akár a teljes havi posztjaidat megoldjuk, legyen az fotó, videó vagy animáció.

Nézz körül nálunk itt is:

Instagram: VP Insta

Facebook: VP Face

Beszéljünk az együttműködésről

Ajánlatkérés