Hogyan építsd fel a videó marketinged

A videó marketingben mindig nagy kérdés, hogyan készítsünk olyan tartalmat, ami bevonza a potenciális ügyfeleket. Eddig még alig találkoztunk olyan vállalkozással, akiknek ne jött volna be ez a marketing eszköz, persze ahhoz, hogy működjön, jól fel kell építeni, a tartalmat megtervezni, különben előfordulhat, hogy a ráfordított összeg megtérülése elmarad.

Ennek a legfőbb okai, amikor nincs megfelelően felépítve a videó, így nem adja át tisztán a közvetíteni kívánt üzenetet vagy amivel leggyakrabban találkozunk, hogy túlzottan az értékesítésre megy rá, ami ma már nem igazán működik, ami érthető, mert az embereknek elegük van abból, hogy folyton rájuk akarnak sózni valamit.

Az mindegy, milyen típusú vállalkozásod van, B2B vagy B2C, a videót első sorban a márkád építésére és az ügyfeleid valamilyen problémájának a megoldásának bemutatására használd. Saját tapasztalatból tudjuk, ez hihetetlenül építi a bizalmat a leendő ügyfelekben és garantáltan meghozza az értékesítést is.

Most nézzünk néhány alapot, mi is kell ahhoz, hogy a videód tényleg eredményeket produkáljon.

  1. Az empátia kulcsfontosságú

A terméked vagy szolgáltatásod bemutatása persze lényeges, de marketing szempontból csak akkor működik, ha azzal azt kommunikálod, miben segít, mit old meg, milyen hasznot hoz… az ügyfeleidnek. Tehát, egy videót mindig az ügyfelek igényeinek figyelembevételével kell elkészíteni.

  1. Minőség / mennyiség

A nézettség számát tekintve, az nagyszerű érzés, ha rengetegen látják a videódat, de itt mindig el kell gondolkodni, vajon a célközönséged látja -e!

Ha mondjuk 25 ezer tizenéves nézi meg naponta, de Te a kkv-k számára nyújtasz szolgáltatást, akkor sokra nem mész vele.

Fontos, hogy a videód mindig, egyértelműen a célközönségednek szóljon és a kampányod célzását is ezt figyelembe véve kell beállítani.

  1. Az első képkocka

Már a videód első jelenetében ki kell derülnie annak, miről és kinek szól. A videó első jelenete rettenetesen fontos! Nem szabad elfelejteni, hogy itt körülbelül 3 másodperced van, hogy megtartsd a nézőt, szóval ebben az első 3 másodpercből tisztán ki kell derülnie, miről és kinek szól a videó, mert ha nem, már görgetnek is tovább.

  1. Kérj szakmai segítséget

Az kétségtelen, hogy remek videókat lehet összehozni házilag is, viszont néha nem árt egy kis profi löket, hogy igazán elérje a célját.

Egy hozzáértő videós cég többet nyújt annál, mint “csak” felveszi, megvágja… az anyagot.

Például mi, a Visual Production, kielemezzük a megrendelőnk célközönségét és annak alapján segítünk a kreatív koncepció kidolgozásában, majd a videó elkészítése után sem engedjük el az ügyfelünk kezét, afféle influencer marketing mintára többször is posztolunk az ügyfelünk vállalkozásáról, így biztosítva, hogy még több nézőhöz eljusson a videó és a termék vagy szolgáltatás híre.

Ha kérdésed van vagy szeretnéd felpörgetni vállalkozásod a közösségi médiában, írj bátran és kérd ajánlatunkat ITT.

Akár a teljes havi posztjaidat megoldjuk, legyen az fotó, videó vagy animáció.

Nézz körül nálunk itt is:

Instagram: VP Insta

Facebook: VP Face

Beszéljünk az együttműködésről

Ajánlatkérés