Hogyan érd el, hogy megnézzék a videódat?

Kimutatások alapján, az igazán sikeres kampányvideók azok, amik már az első 3 másodpercben az üzenetük 47%-át képesek átadni és a további 7 másodpercben pedig a 74%-át, tehát az első 10 másodpercben pontosan kiderül, miről és kinek szól, valamint mi a célja az adott videónak.

Tehát, ha megtudod tartani a célközönséged figyelmét az első 3 másodpercben, akkor már rendesen megnőtt az esélyed arra, hogy sikeresen át tudd adni a vállalkozásod üzenetét a célközönségednek.

Nézzünk néhány tippet arra, mivel lehet megfogni és ott tartani a nézőt ilyen rövid idő alatt.

Elcsépeltnek tűnhet, de az elsőszámú legfontosabb tényező, hogy egyáltalán rákattintsanak a videódra, az a bélyegkép.

Ez az első, amit a néző látni fog, tehát olyannak lell lennie, ami rögtön megragadja a figyelmet, de ez nem azt jelenti, hogy valami iszonyú színes, eröltetett képet kell választani, hanem, hogy teljes mértékben passzoljon ahhoz, amiről szó lesz a videóban, így a célközönséged azonnal tudni fogja, ez neki szól.

A legjobb, ha kiválasztod azt a képkockát, ami első ránézésre összefoglalja, miről van szó a videódban.

A következő ilyen a nyitó jelenet.

A videó első jelenete rettenetesen fontos! Nem szabad elfelejteni, hogy itt körülbelül 3 másodperced van, hogy megtartsd a nézőt, szóval ebben az első 3 másodpercből tisztán ki kell derülnie, miről és kinek szól a videó, mert ha nem, már görgetnek is tovább.

A következő lényeges tényező a hang. Éppen annyira fontos a nyitó hang, mint a nyitó jelenet, hiszen ezek szorosan összetartoznak, együtt adják meg a hatást.

A hangnak teljesen passzolnia kell a nyitó jelenethez. Mindegy, mi az, lehet ez egy zene, effekt vagy beszéd, a lényeg, hogy teljes mértékben passzoljon a nyitó jelenet mondanivalójához, hangulatához.

Röviden összefoglalva.

Ha már a bélyegképpel el tudod érni azt, hogy rákattintsanak a videódra, majd a nyitó jelenettel és hanggal meg tudod ragadni a figyelmüket, akkor már garantáltan eléred azt, hogy minimum a 3 másodpercet végignézzék, sőt, valószínűleg még többet is, az pedig már sikeresnek mondható.

Ha szeretnéd felpörgetni vállalkozásod a közösségi médiában, írj bátran és kérd ajánlatunkat ITT.

Akár a teljes havi posztjaidat megoldjuk, legyen az fotó, videó vagy animáció.

Nézz körül nálunk itt is:

Instagram: VP Insta

Facebook: VP Face

Beszéljünk az együttműködésről

Ajánlatkérés