Instagram üzleti profil - miért nem működik

Az Instagram most már meghaladta az 1 milliárd felhasználót, így kétségtelenül fontos üzleti csatornává vált a vállalkozások számára. De miközben néhány vállalkozás jelentős forgalmat bonyolít az Instán (mint mi is), mások csak szenvednek, vajon nekik miért nem működik, pedig ez egy kiváló marketing eszköz.

Nézzük, mi az a leggyakoribb hiba, amiért nem működik egy vállalkozás Instagramja.

Minden poszt az értékesítésről szól.

Az Insta első sorban egy közösségi oldal, az emberek érdekes, szép fotókat vagy videókat akarnak nézegetni, nem reklámokat.

Ne nyomd folyton a terméked vagy a szolgáltatásod, mert arra igen gyorsan ráunnak, sőt, még a követők tábora sem fog igazán növekedni.

Itt tényleg érdemes alkalmazni a 80-20 “szabályt” (ez nálunk a Visual Productionnál 90-10 és bevállt), ami annyit tesz, hogy a posztjaid 80%-a nem az értékesítésről szól. Ezek a posztok szólhatnak a vállalkozásod mindennapjairól, betekintés a színfalak mögé, Te vagy kollégák munka közben vagy csak érdekes fotók, videók… használd a fantáziádat, millió lehetőség létezik és ráadásul az ilyen típusú posztokkal bizalmat keltesz, emberibbé teszed a vállalkozásod és még a márkádat is építed.

De arra figyelj, hogy ezek a posztok tényleg érdekesek, szépek és minőségiek legyenek, különben nem ér semmit az egész.

Ha ezt nem tudod összehozni, akkor érdemes profikra bízni a posztjaid megtervezését és elkészítését - egyre több vállalkozás lépi ezt meg és bejön nekik - hosszú távon garantáltan be fogja hozni az árát, ráadásul kényelmes is, mert gondolj bele, mennyi időt, fejtörést és idegeskedést spórolsz meg így.

Mivel a “semleges” posztokkal folyamatosan szerzel új követőket, egyre bővül a tábora azoknak, akik megismerik a céged, tudják, mivel foglalkozol… a maradék 20%-ban nyugodtan told meg a terméked vagy a szolgáltatásod, senkit nem fog zavarni, sőt, jelentősen meg fog nőni a rendeléseid száma ahhoz képest, mintha folyton csak értékesítenél.

Ha kérdésed van vagy szeretnéd felpörgetni vállalkozásod a közösségi médiában, írj bátran és kérd ajánlatunkat ITT.

Akár a teljes havi posztjaidat megoldjuk, legyen az fotó, videó vagy animáció.

Nézz körül nálunk itt is:

Instagram: VP Insta

Facebook: VP Face

Beszéljünk az együttműködésről

Ajánlatkérés